Kolumbusz korábban fedezte fel Amerikát?

Categories: ,

Amerikát valójában nem 1492- ben fedezte fel Kolumbusz Kristóf, hanem hét évvel korábban, és nem a spanyolok, hanem a pápa titkos megbízásából - állítja Ruggero Marino olasz történész. 

Eszerint Kolumbusz 1492-es útja már csak visszatérés volt az Újvilágba. Legalábbis ez vehető ki egy XVI. századi török térképen, amelyen már feltüntették Amerika partjait, mint olyan területet, amelyet a térkép szövege szerint 1485-ben fedeztek volna fel a hitetlenek VIII. Innocent pápa megbízásából. 

Marino szerint mindezt minden kétséget kizáróan megerősíti a pápának a vatikáni Szent Péter bazilikában lévő sírján látható felirat. Ezen többek között ez olvasható: „Novi orbis suo aevo inventi gloria", vagyis „övé a dicsőség, hogy [pontifikátusa alatt] felfedezték az Újvilágot"

Csakhogy Innocent 1492 júliusában hunyt el, azelőtt, hogy Kolumbusz hajóra szállt volna, s három hónappal azt megelőzően, hogy kikötött volna a Bahamákon. A kutatók által elfogadott nézet szerint Kolumbusz 1492-ben a spanyol Ferdinánd és Izabella megbízásából indult kalandos útjára. Csakhogy Marino azt állítja, hogy azt megelőzően már egy utat Innocent és a vele kapcsolatban álló Medici bankház finanszírozott.

Innocent azért fizethette Kolumbusz felfedező útját, hogy az „Indiák" mesés kincseit megszerezve újabb keresztes hadjáratokat indíthasson, s hogy újabb lelkeket téríthessen meg. Innocent utóda, a spanyol születésû Borgia pápa, VI. Sándoraz Újvilág fölötti jogokat" átruházta a spanyol trónra. 

Amerika felfedezésének valódi történetére pedig azért hullott a feledés leple, mert Kolumbusz spanyol megbízói olykor hamisították a felfedező aláírását. - állítja Marino -

Az olasz kutató saját bevallása szerint Bausani professzor, az iszlám világhírű kutatójának munkásságát folytatja, aki alaposan tanulmányozta a Piri reis térképet, amely Hadji Muhiddin Piri Ibn Hadji Mehmed, az ottomán flotta vezéréről kapta elnevezését. 



Az isztambuli Topkapi Palota felújítása közben (1929-ben), történészek egy csoportja egy különleges, gazellabőrre rajzolt térképet talált. A felfedezésről Paul Kahle német orientalista adott hírt először 1931-ben, Hollandiában. Kahle beszámolója valósággal megdöbbentette a kongresszus részvevőit, Piri reis térképén ugyanis ez volt olvasható: „A partok és a szigetek Colombo térképéről másoltattak át a térképre."

Az 1513-ban készült térképről századokon át úgy vélték, hogy eltűnt.
Most Isztambulban a Topkapi Múzeum őrzi. Bausani professzor szerint „Kolumbusz és az Indiák rejtélyének kulcsa" a térkép egyik magyarázó szövegében rejlik. Ott ugyanis az olvasható, hogy ezeket a partokat [az újonnan megtalált földrészéit] az arabok időszámítása szerint 890-ben egy genovai hitetlen fedezte fel. 

Kolumbusz Genovában született, az arab időszámítás szerinti 890 pedig Kr. sz. 1485/86-nak felel meg...

Share This Post

Related Posts

1 Response to Kolumbusz korábban fedezte fel Amerikát?

Névtelen
2011. június 23. 12:13

Kolumbusz fedezte fel a karibi szigeteket, és a közép-amerikai földhíd keleti partjait (PUERTO RICO, HISPANIOLA, BAHAMÁK, JAMAICA, KUBA, ST. NEVIS, GUADELOUPE, MARTINIQUE, PANAMÁ, HONDURAS KELETI PARTJAI!)1492 és 1504 között, John Cabot 1497 és 1499 közt Északkelet-Amerikát járta be. (KANADA KELETI PARTVIDÉKE, NEWFOUNDLAND)Amerigo Vespucci Dél-Amerika északi és KELETI partjait. (mai Venezuela, Brazília, Argentína, és Uruguay partvidéke!)